workshops

Zinderende Zaterdagen

Deze workshops nodigen je uit om met de nieuwsgierigheid en openheid van een kind op verkenning te gaan in de vele landschappen van je lichaam. Al voelend, luisterend en bewegend verken je hoe je lichaam in mekaar zit, hoe het je hele geschiedenis draagt en je op een ingenieuze manier in evenwicht houdt, in diepe verbinding met al wat het omringt. Ik verwelkom de dans die de taal van jouw lichaam spreekt.

Dit voorjaar 2023 stel ik 4 werkplaatsen voor waarin we telkens een ander “lichaamslandschap” bezoeken.

” Huid” – 3 juni 2023 – 13u30 tot 18u30

Tijdens deze werkplaats voert je huid je ten dans. Ze is je grootste orgaan, ontstaan uit hetzelfde kiemblad als je hersenen en zenuwstelsel. Je kern en je rand kennen mekaar en houden mekaar op de hoogte.

Je ontmoet je huid als een levendige, omvattende grens die ademt en diepgang heeft, die binnen en buiten scheidt en verbindt. De lagen als de atmosfeer rond de Aarde, filterende lagen waar uitwisseling gebeurt, waar elementen mekaar tegenkomen en nieuw leven ontstaat. Hoe beleef je binnen en buiten met dat bewustzijn? Welke dans ontstaat daar uit?

Wervelkolom” – 25 februari 2023 – 13u30 tot 18u30

Reizen tussen je staartbeen en je kruin, langs de heuvels en dalen van je ruggengraat. Elke wervel en structuur die je tegenkomt op deze fysieke as heeft zich gevormd in functie van wat nodig is op die plaats om je ruggenmerg te beschermen, je gewicht af te leiden, om telkens opnieuw je evenwicht te vinden en mobiel te zijn.

Deze werkplaats nodigt je uit om ruimte te maken voor het geheel van je wervelkolom, ze te ervaren in haar driedimensionaliteit en beweeglijkheid en je te laten inspireren door haar subtiliteit en haar veerkracht.

“Midden en uiteinden” – 25 maart 2023 – 13u30 tot 18u30

Deze werkplaats brengt je aandacht naar je centrum. Je verkent hoe dat aanvoelt voor jou, welke steun je er in vindt, hoe het je in beweging zet en plaatst in je omgeving. 

En je volgt het gesprek tussen je midden en je uiteinden, doorheen alle weefsellagen, je hoofd niet belangrijker dan eender welk ander deel van je lijf, alles wakker, georganiseerd rond je midden. Welke dans ontvouwt zich van daaruit?

“Volumes” – 29 april 2023 – 13u30 tot 18u30

Deze keer duik je in de 3-dimensionaliteit van je lichaam. Je ontmoet de beweeglijke stevigheid van de botstructuren van je hoofd, romp en bekken. Je verkent de ruimte die ze creëren voor het leven daarbinnen en laat je inspireren door de innerlijke landschappen die ze omvatten en beschermen. Je dans voedt zich met de dynamieken van gewicht en gewichtsverplaatsingen binnen elk volume en hun onderlinge verbinding en wisselwerking.

%d bloggers liken dit: