Huidig Lichaam

viviane in de wolken

“La Danse? Des actes inouïs du corps à la recherche de l’être.” – D. Dupuy

“Huidig Lichaam” brengt een bewustwordingsproces op gang van je eigen lichaam, dat voortdurend in uitwisseling is met je omgeving. Het ‘moeten’ en ‘mentale’ mogen op vakantie en je laat je verrassen door de inherente wijsheid en waarheid van je lichaam.

We creëren een onbevangen ruimte waarin je de functionele benadering van je lichaam en van beweging verlaat, waarin je luistert naar de beweging in je lichaam, naar je lichaam in beweging, in vrije exploraties en via aangereikte bewegingszinnen.

Je gaat op verkenning in de structuur, ruimtes, ritmes, steunen, gewichten, verbindingen, kwaliteiten en gevoeligheden van je lichaam.

Ziend, horend en voelend reis je tussen aandacht voor jezelf en bewustzijn van je omgeving en van de groep. Met respect voor en inspelend op wat er hier en nu, binnen in je en rondom je in beweging komt.

De lessenreeksen en workshops zijn opgebouwd rond een bepaald thema.  Het uitdiepen van thema’s maakt het mogelijk je eigen patronen errond te (h)erkennen en te ontplooien én jezelf nieuwe keuzemogelijkheden te geven en deze dieper te integreren. Zo kom je tot een vloeiende dans die de taal van je lichaam spreekt.

%d bloggers liken dit: